e
mmas
K   O   N   S   T    &    D   E   S   I   G   N

Sammanfattning/förklaring

Jag får nästan dåligt samvete för alla som besöker min blogg varje dag och jag inte skrivit ett inlägg på flera veckor...
Därför kommer nu en liten förklaring på varför det inte blivit någon uppdatering på ett tag och en sammanfattning på det som hänt.

I början av denna icke-uppdaterande period jobbade jag nästan varje dag. Så det fanns helt enkelt inte någon direkt tid till pysslande och ingenting att lägga upp. Sedan har vi försökt få lite nytt och fräscht till lägenheten. :)


Bland annat har vi köpt dessa balkongmöbler till vår nya balkong! :) Efter letande över hela stan fanns det bästa köpet på Ica Maxi (där vi tittade först!)


 
Blombänken inne har fått två nya blommor (garderobsblommor) och nya vita krukor som jag smyckat med handplockade stenar från en gammal Turkietresa. Ljuslyktorna är också nya och kommer från indiska. :) 


Hämtade upp en gammal stor vit plastblomma från förrådet som gav en liten ljusklick i vårt annars väldigt mööörka vardagsrum. Därför vi köpt alla andra grejer också... För att få lite färg och ljus i rummet.

Även köpt nya gardiner från Ohlssons tyger och bytt ut våra gamla gråa tråkiga gardiner. Blev mycket bättre!!


Har även satt upp ny TV på väggen, satt upp tre tavlor ovanför soffan... men mer ska ändras och fixas så fler bilder kommer ev. upp senare...

Sedan har jag gjort en tavla till brorsans tjej. Hon önskade det populära motivet som jag tidigare hade på min header och som var en av mina första tuschteckningar. Så här blev det:

Den är omritad på fri hand så den är inte på pricken exakt som originalet. Dessutom är det en del andra färger i denna. Storleken på denna är A3 (originalet är A4).Efter att jag fått allt detta här ovan gjort tänkte jag komma igång med bloggen igen, men då rasar en massa dåliga nyheter loss. Två av alla dessa fruktansvärda händelser har berört mig väldigt mycket eftersom det handlar om personer jag kännt hela mitt liv, varav en är nära släkting... Den nära släktingen har fått cancerbesked och kan dö när som helst.. vilket känns förjävligt såklart.. ;( Det andra vill jag inte ens berätta om... Men det har tyngt ända sen man fått veta det och jag har inte sovit så mycket senaste tiden kan jag säga!! ...och inte varit så närvarande i vardagen över huvud taget.. så det har varit väldigt tungt... 

När saker och ting känns lite bättre kommer fler uppdateringar. Dock kan jag inte säga när det blir. Men jag har en del idéer som jag vill komma igång med så fort jag har tid och lust. Jag har en massa beställningar som måste gå först också.. så håll gärna ut och ha förståelse... Tack på förhand för det.


2009-05-29 @ 13:18:37

Material till akvarellteckningarna

Ni är flera som frågat vilket material jag använder till mina teckningar. Därför gör jag nu ett inlägg och visar er och börjar här med akvarellen.Akvarellblocket ser ut så här och är köpt på Clas Ohlsons. Det jag använt mig mest av är i A3-storlek, men det finns även i A4 och A6. Det här var det första jag köpte och det enda jag provat så jag kan väl inte direkt säga om det är bra eller dåligt eftersom jag inte har något att jämföra med. Antagligen finns det bättre papper som inte bubblar upp sig lika mycket som det här kan göra. Men det beror ju också förstås på hur mycket vatten man använder... Annars funkar det då utmärkt för mig. :)

Akvarellfärgen jag använder är alltså inte akvarellpennor utan "färdig vattenfärg" eller vad man nu ska säga. Detta är också köpt på Clas Ohlsons och finns i flera olika varianter. Den här innehåller tolv färdiga färger som går jättebra att blanda med varandra. I locket är det uppdelat fyra områden där man kan blanda flera färger utan att de olika blandningarna flytar ihop med varandra. En liten pensel följer med i den här som jag köpt, men jag rekommenderar att köpa till extra för det tar verkligen evigheter att måla om man bara har den...

Och det till vänster är alltså penslarna jag köpt till. Även dessa på Clas Ohlsons (heja Clas Ohlsons! :P). Vet inte vad jag ska säga om dom. De funkar bra för mig och många olika storlekar på penslarna följer med i förpackningen.

Och nu kom jag ju på att jag glömde ta med tuschpennorna jag använder till konturerna. Dessa är...  *trumvirvel*... också från Clas Ohlsons! Förpackningen innehåller fyra vattenvasta svarta tuschpennor i olika tjocklekar. Pennorna är ljusblå och allt i ett genomskinligt plastfodral... Ni ser nog vilka det är.. :) Fungerar också jättebra! :)  


2009-05-07 @ 16:53:08

RSS 2.0